• 1

Taxarna Hanna, Hampus och Taxi på Taxens dag i Östermalma 2014!

Vid Östermalmas slott började besökare med taxar att träffas redan klockan 10 söndagen den 17 augusti.
Ordförande för Södermanlands taxklubb, Jan, hade lastat bilen full med allt som skulle behövas för en dag i taxens tecken.  TAXENS DAG skulle detta år arrangeras tillsammans med Svenska Taxklubbens ungdomsläger på Östermalma!
På övre slottsgården serverades det nygrillat vildsvinsspett som folk kunde njuta av vid den vackra platsen med utsikt över Malmasjön.
Klockan 12 samlades alla lägerungdomar med sina taxar i utställningsringen nedanför slottet. Deras läger skulle avslutas med en finaltävling i Junior handling.
Imponerande var det att se hur bra alla gick med sina hundar. De hade visst fått hjälp och goda råd kvällen innan och fått öva med en duktig instruktör.
Glada miner blev det när alla deltagarna efter tävlingen fick beröm och varsin T-shirt, som minne efter ett innehållsrikt läger.
Det fanns mycket kul att göra för alla andra besökande hundar också.
En hinderbana, där taxarna kunde balansera på en gunga, hoppa genom hinder och springa i tunnlar hade ställts iordning nedanför slottstrappan.

Efter lägerungdomarnas tävling, så välkomnades den som ville anmäla sig till dagens hundutställning med domare Gun Welander. En liten svart kanintaxflicka kom med husse för att anmäla sig till utställningen.
De intresserade skulle skriva in sig i domartältet hos ringsekreterare Katarina som sedan skrev ut bedömningarna på ett vackert protokoll att ta med sig hem.
Taxarna Hanna och Hampus har varit med i Södermanlands taxklubb i flera år men inte besökt klubbens Taxens dag.
De tycker mycket om att spåra i skogen men i sommar har de tränat mer i gryt. Taxen Hanna har också övat på att gå fint i ringen med många olika tränare för att bli säkrare på utställningar.
Hampus tycker om att stå vackert och att visa upp sig. Han har det i kroppen.
Men kompisen Hanna har behövt att öva mer. Hon är blyg och tycker inte om att stå på bordet men denna dag skulle allt slit ge resultat.
Hanna, som nu fyllt fyra år klarade av det fint och blev utställningens vinnare och fick en röd rosett.
Det var många fina och trevliga taxar med på Östermalma. Nya ansikten som ville dela dagen med andra taxintresserade. Fotografier togs och här ett på Taxi som står med sin matte i ringen.
Taxi är fyra år, en strävhårig dvärgpojke och sin mattes ögonsten.
Han hade aldrig besökt en taxutställning tidigare så tillfället kom nu. Hela familjen följde med.
Taxi fick uppleva att stå på ett utställningsbord för första gången. Det påminde om bordet hos veterinären men Taxi klarade det fint. Lite försiktigt provade han att balansera på det höga bordet.
Så mötte han domare Gun Welander som själv har flera egna taxar och som förstod att Taxi provade något nytt denna dag. Gun tog det mycket försiktigt så att Taxi inte blev skrämd och allt gick fint.
Sedan skulle Taxi, som vanligtvis går på grusvägar, gå vackert på utställningsringens gräsmatta.
Gräset var lite besvärligt för steget trots att det var klippt men Taxi traskade på. Visst skuttade han lite i ringen men det var ju första gången. En stolt taxägare fick hämta sin kritiklapp.
Så inbjöds alla till sist att avsluta Taxens dag med ett besök i Östermalmas nyrenoverade gryt. Ett rävskinn skulle få taxarna att ”tända till” och skälla. För första gången lyckades taxen Claes öppna munnen i grytet och skälla riktigt bra! Tack för en mycket fin och minnesvärd dag i Taxens sällskap!
 
Fenja Svensson

 

 

Sponsorer

Royal Canin sponsrar SöTK's
aktiviteter under 2019

Övrigt

Labbehjärtat är en ideell förening vars målsättning är att bidra med ekonomiska medel när hunden är i behov vård och den privata ekonomin inte räcker till. Labbehjärtat drivs med hjälp av medlemsavgifter, sponsorer, försäljning samt privata gåvor.

Login Form