En berättelse om SöTK Utställning i Flen den 20 maj 2017


För många av oss taxutställare var det första gången vi kom till en utställning där fler klubbar samarrangerade utställningen. Stövarklubben hade haft sina utställningar här förr.
Vi hämtade våra nummerlappar vid respektive klubb bord och taxarnas ring låg längre ifrån entrén. Först mötte vi dreverklubbens bord och ringen där stövare och drever skulle bedömas.


Tänk dig att gå till en rasklubbsutställning där man kan ta med sig alla sina jakthundar. Det passar bra när man har flera olika!


Taxarna Bosse och Toddy vet ännu inte hur deras dag ska sluta. De har rest från Uppland och Bosse behöver bara ett CK till för att bli Champion!


Den här lilla nykomlingen skulle vinna rosett och gå vidare till valpfinal. På SoTK: hemsida kommer alla fina resultat att presenteras.

Vi kunde köpa läsk denna vackra varma dag och gott kaffe och varmkorv.

Här övar dvärgtaxarna Leia och Molly med sina mattar inför barn med hund. Dessa taxar har varit med förr. Nu fixar de till sig inför sin deltävling.

Hundbutiken Nos och Tass hade flyttat ut försäljningen till sommar utställningen. Tack för att du ville vara med denna dag!


Här ser vi vår domare av drever och stövare Göran Johansson och i taxringen dömde Eva Jönsson.

Hur gick det då? Vi fick en fantastisk dag på Ekborgens IP. Detta gör vi om nästa år och hur gick det för taxen Bosse från Uppsala? Jo han blev champion i Flen och alla resultaten kommer snart att finnas här på hemsidan.


Vår BIS 1 får avsluta med stolt matte Marlene!