Ordinarie Viltspårprov 2014-05-04 Harpsund
Text och foto; Siw Lagerbäck
Klicka på bilderna för bildspel/större bilder
 
Kallt och blåsigt väder mötte alla deltagare vid årets första ordinarie spårprov. Ny plats för i år var skogarna kring Harpsund i Mellösa och ny samlingsplats var Hagängens IP.
Harpsunds marker bjöd på viltrika skogar där både hjortar och grävlingsgryt störde våra taxar i spåret. Av 24 anmälda hundar kom 22 till start och 17 av dessa var taxar. Av dessa 17 var det 7 som spårade till sig 1:a pris i öppen klass.
Följande vandringspriser delades ut:
 
C.I.B C.I.E NO UCH SE U(v)CH SE VCH Impuls Jeromes VP till provets bästa hund i öppen klass  och SÖTKs VP "SvTKs 40-årsgåva" till bästa tax i öppen klass gick till SE VCH Peffes Karisma. Ägare Per-Elis Forslund, Katrineholm.  
 
SÖTKs VP till bästa hund i Anlagsklass gick till en Parson Jack Russel terrier Tinchens Astro White. Ägare Kristin Norrman, Eskilstuna 
 
Gräfsbodas Kennels VP till bästa långhårstax, oavsett storlek i öppen klass gick till SE VCH Bussahagens U-Two. Ägare Anders och Agneta Fändrik, Björnlunda
 
SÖTKs trogna domarkår tillsammans med provledare Marianne Fredriksson och prisförvaltare Gunilla Jansson

Sponsorer

Royal Canin sponsrar SöTK's
aktiviteter under 2019

Övrigt

Labbehjärtat är en ideell förening vars målsättning är att bidra med ekonomiska medel när hunden är i behov vård och den privata ekonomin inte räcker till. Labbehjärtat drivs med hjälp av medlemsavgifter, sponsorer, försäljning samt privata gåvor.

Login Form