NM Viltspår 2024

Nordiska Mästerskapen Viltspår 2024

Just nu jobbar Södermanlands Taxklubb och dess NM-kommitté med det kommande nordiska viltspårmästerskapet. Inbjudningarna har gått ut till de nationella taxklubbarna med diverse information. Sista anmälningsdag var den 1 april.

NM:et hålls den 31 maj–1 juni på vackra Öster Malma som ligger cirka tre mil norr om Nyköping i Södermanland. Öster Malma ägs av Svenska Jägareförbundet. Är du nyfiken på hur det ser ut? Kolla deras hemsida och bilderna här intill.

Får vi lov att presentera Lotta Bünsow som är ordförande i Södermanlands Taxklubb och ansvarig för NM:et. Du kommer att möta Lotta i olika sammanhang vid vårt kommande mästerskap.

Lotta är ansvarig för viltspår inom klubben och är aktiv inom viltspår med sina egna hundar. Till vardags jobbar hon med ekonomi och redovisning åt företag.


Foto: Privat

Dags att presentera "NM-generalen" Eva von Celsing, tidigare ordförande i Södermanlands Taxklubb. Eva är en viktig kugge i NM-arrangemanget tillsammans med klubbens styrelse.

Eva är uppfödare och ägare till Hvarsta taxkennel som fött upp många drev- och viltspårsmeriterade taxar. Till yrket är Eva veterinär.


Foto: Åsa Lindholm