Deltagare

Sveriges deltagare

Lubera Star's Baronessan Blenda SE39151/2020, KD

Uppfödare: Lubera Star's, Magdalena Lubera

Ägare: Magdalena Lubera


Blenda är född 2020 och är en korthårig dvärg. Hon är en väldigt energisk hund med mycket vilja och hon älskar att spåra. Blenda är inte bara duktig i skogen utan också framgångsrik i utställnings-ringen.

Även matte älskar att komma ut i skogen och träna viltspår med sina hundar. När tiden räcker till blir det också lite jakt då och då.

Stubbkärrs Xabia SE24657/2018, SN

Uppfödare: Ulf Wall & Charlotte Wall

Ägare: Ulf Carlsson


Xabia är en lugn och trygg strävhår nprmal som gillar att gå i skog och mark. Hon bor i Värmland tillsammans med husse, matte och ytterligare två strävhårstaxar.

Bockskallets Bodil SE53522/2017, SN

Uppfödare: Gunnel & Leif Rohlin

Ägare: Daniela Lundqvist


Bodil, strävhår normal, är född 2017. Hon är familjens första tax och den hund som väckt intresset för viltspår. Bodil är en lugn och stabil tax som trivs bäst i skogen. Hon bor i Stockholm tillsammans med sin familj och tre andra hundar.

Finlands deltagare

Taxstorm Get Rhythm “Niilo” FI30749/18, KD

Uppfödare: Marjukka Toivonen, Nurmijärvi, Finland

Ägare: Markku Mikkonen, Nurmijärvi, Finland


Niilo är född 2018 och är en korthårig dvärgtax som bor i södra Finland. Denna lilla jätte är en mycket entusiastisk spårare och gör sitt bästa varje gång vi spårar. Han är inte född till spårhund utan hans framgångar i skogen är ett resultat av hårt arbete och hans vilja att spåra med mig. Jag har aldrig träffat en tax som skulle lämna maten orörd, som Niilo gör om han anar att jag ska ut och spåra utan honom.

Vi är hedrade att få representera Finland i denna nordiska mästerskapstävling!

Shamity Shaman's Aamuöinen Taikakuu "Peppi” FI43514/16, LK
Uppförare: Kristina Hakamäki, Merikarvia, Finland
Ägare: Marjo Björkbacka, Pukkila, Finland


Peppi är född 2016 och är en lugn och godlynt långhårig kanintax. Hon är mycket fokuserad på sitt spårarbete och spårnoga.
2023 deltog Peppi i det finska viltspårmästerskapet som den första långhåriga kanintaxen någonsin. Peppi har dessutom vunnit Lahtisregionens Taxklubbs viltspårsmästerskap 2022 och 2023 och hon valdes till Årets Tax 2021 och Årets Minitax 2019–2022.

Isagrove's Hurriganes “Rane” FI40912/17, SN

Uppfödare: Riikka Simola, Tammerfors Finland

Ägare: Sirpa Savolainen, Jyväskylä Finland


Rane är född 2017 och är en strävhårig normalstor tax. Han är en erfaren och välmeriterad spårhund som vunnit distriktsmästerskap, varit med i de finska mästerskapen två gånger och vunnit taxarnas rasmästerskap 2023.

Rane är lugn och koncentrerar sig helt på de uppdrag han får och gör sällan onödiga avstickare. Dessa egenskaper bidrar till hans framgångar i spårskogen.

Norges deltagare

Tverrliberga's ZB Vera NO47102/21, SN

Uppfödare: KIne & Sturla Ølstøren

Ägare: Hilde Myrvang Male


Vera är född 2021 och är en strävhår normalstor tax med mycket arbetsvilja och jaktlust. Det har hon visat både på drevprov och i spårskogen genom fina framgångar både i Norge och i andra nordiska länder. Vera bor i Tynset.

Kjerratunets Snehvit NO34225/22, KN

Uppfödare: Aløna Helland

Ägare: Ingrid Martha Gifstad


Snekvit eller Holly som hon kallas, är en korthårig normalstor tax född 2022. Holly debuterade i blodspår vid ett års ålder och blev snabbt champion. Sen blev det start i elitspår där hon också gjorde mycket bra ifrån sig. Det finns ytterligare två taxar i familjen som bor i Namsos.

Sindi NO42515/22, KN

Uppfödare: Trond Liestøl

Ägare: Bjørn Johannesen


Sindi, korthårig normal, är född 2022 och husses Bjørn viktiga medhjälpare i jobbet för viltnämnden hos Grimstads kommun. Sindi har startat på drevprov och varit med på många elitspårprov med höga resultat. Sindi är också godkänd eftersökshund.

Husse Bjørn har haft tax sen 2006, är aktiv i sin lokalklubb och är domare i drev, gryt och viltspår.

Danmarks deltagare

Rugaia's Albert Einstein DK20281/2018, SK

Uppfödare: Rugaia's, Tina Schulze & Thommas Søndergaard Matthisen

Ägare: Steffen Jessen & Charlotte Besser


Albert är en strävhårig kanintax som är född 2018. Han är en ivrig och glad tax som älskar att spåra. Att han är duktig i skogen syns i hans meritlista från spårprov runt om i Norden. Albert är också duktig i utställningsringen och har gjort många och långa resor för att visa det tillsammans med husse Steffen och matte Charlotte.

Rævestiens Maj DK10855/2015, KN

Uppfödare: Ræstien, Fleming & Connie Udengaard

Ägare: Kim Marling


Maj, korthårig normal, är född 2015. Hon och husse Kim är ett erfaret team som gått spår tillsammans i ganska många år vid här laget. De har även gått prov runt om i Norden och till och med tävlat Italien på spår.

Amy's Choice Smukke Jesper DK02042/2018, KN

Uppfödare: Amy's Choice, Luna Pellardi

Ägare: Lone Hyldegaard


Jesper, korthårig normal, är född 2018. Han har nått fina framgångar i spårskogen tillsammans med matte Lone under fyra år hittills. Jesper är inte bara duktig på att spåra, han är också en allsidig tax som är aktiv inom Nosework, rallylydnad och Hoopers., Men inget går upp mot att viltspåra, tycker Jesper.